Photinia fraseri în grădină

Photinia fraseri în grădină

Photinia a devenit o plantă populară în grădină în ultimii ani. Nu degeaba este îndrăgit, deoarece are multe calități pozitive.

 

Foto: Flickr

Caracteristicile Photiniei

Este un arbust veșnic verde cu valori ornamentale mari. Are înălțime medie de 2-4 metri. Există, desigur, soiuri mai înalte și mai mici.

Are un habit voluminos  cu frunze persistente (veșnic verde). Frunzele tinere sunt roșii sau vișiniu, care în majoritatea soiurilor devine ulterior verde, dar există variații în care culoarea roșie rămâne. Deoarece cresc lăstari noi aproape constant, vârful lăstarilor sunt în mod constant roșii. Acest lucru îi conferă un caracter atractiv și izbitor. Frunzele sunt late-lanceolate sau ovate, lucioase.

Photinia 'Carée Rouge'

Se plantează solitar, în grup cu alte plante sau gard viu. Putem crește și copăci, dar și în vase decorative pe terasă și balcon. Recomand: Photinia fraseri 'Carée Rouge'  și Photinia fraseri ”Little Red Robin” 

Florile sale sunt de nuanță crem, apar în aprilie, care se transformă ulterior în fructe roșii. Este o plantă otrăvitoare, așa că în grădinile unde copiii mici se joace, plantați cu grijă.  

Foto: yougarden.com

Plantare, întreținere

Plantarea se face pe tot parcursul anului, când solul nu este înghețat.

Este rezistent la îngheți, nu necesită protecție pe timp de iarnă, dar totuși recomand plantarea în locuri ferite de curenți și locuri degerate. 

Se dezvoltă mai bine în locuri însorite sau semi umbrite, dar trăiește și la umbră. În acest caz, totuși, este de așteptat ca va produce semnificativ mai puține flori și sistemul de lăstari nu va fi la fel de dens.

După plantare, merită să aveți grijă de udarea continuă, dar ulterior nu necesită udare regulată, doar în caz de secetă prelungită.  

Pentru ramificare bogată recomand tunderea de 2 ori pe an, astfel ne bucurăm și de o culoare mai intensă.

Problemele fitosanitare sunt nesemnificative. Dacă sunt plantate în locul nepotrivit sau nu sunt îngrijite corespunzător, pot apărea bolile fungice. Recomand protecție preventivă.

Asocierea cu alte plante

Foto: living4media

Poate fi asociat cu alte plante veșnic verzi și rășinoase pitici. Creați contraste cu culoarea ei roșie.

Daca vrei sa plantezi Photinia in gradina ta, o poti comanda aici

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

Înapoi la blog