Grădina ne atrage în februarie: Lucrări esențiale de făcut, pentru a ne bucura de o grădină luxuriantă

Dragi prieteni a grădinilor,

Luna Februarie este întotdeauna un punct de cotitură în viața unei grădini: afară este încă frig, dar primele semne ale primăverii încep să apare. Primele flori de primăvară își scot cu grijă capetele din stratul de zăpadă și își arată frumusețea. În această lună, la fel ca natura, trebuie să ne pregătim de primăvară.

Stropirea de primăvară

Sunt unele sarcini de făcut pe care le putem începe devreme, ușurând astfel munca de primăvară în grădină, care ne așteaptă în lunile următoare.

Planificați pentru primăvară

Luna februarie este adesea încă gri și rece dacă vă este dor de grădinărit, atunci gândiți-vă la primăvara care vine. Ce flori și legume v-ar plăcea să plantați în acest an?

Planificare

Un plan de plantare vă va ajuta să vă planificați următorul sezon de grădinărit! Ce altceva ați dori să creați în grădină sau pe balcon - poate o spirală de plante, un pat înălțat sau un gard viu?

Selectarea semințelor

Scoateți semințele rămase de anul trecut, si începeți să le sortați. Odată ce ați selectat semințele, veți afla ce trebuie să completați și pregătiți o listă. Atunci când mergeți să completeți proviziile cu lista pregătit, asigurați-vă că alegeți produse de înaltă calitate.

Dacă finalizați această sarcină din timp, la sfârsitul lunii puteți începe cultivarea răsadurilor.
Verificați și stocurile de fertilizanți si produse fitosanitare.  

Tundere

Una dintre cele mai importante sarcini curente este tunderea de primăvară. De la jumătatea lunii februarie dacă vremea este blândă, puteți începe curățarea pomilor fructiferi, rărire arbuștilor și a arborilor ornamentali. Crengile tăiate, mărunțite folosiți la mulcire sau adăugați la compost.
Mare atenție arbuști ornamentali care înfloresc primăvara se tund după trecerea florilor (Forsythia, Philadelphus...)

Tundere de primăvară
După tundere este recomandat stropirea de primăvare cu o substanță pe bază de cupru. Astfel răriți dăunătorii care au iernat pe plantele din grădină.

Udarea plantelor veșnic verzi

După o perioadă lungă de îngheț, plantele și arbuștii veșnic verzi (ex. Pyrachanta, Prunus laurocerasus...) s-ar putea să se fi uscat. Udați-le într-o zi fără îngheț. Aceste plante nu sunt în repaus vegetativ total.

Curățare/Întreținere

Dacă nu ați făcut-o la sfârșitul sezon de grădinărit, acum este momentul potrivit să curățați utilajele și uneltele de grădină și dacă este necesar, să le întrețineți astfel încât să vă fie din nou de ajutor primăvară.

Curățați cuiburile pentru păsări

Curățare loc de cuibărit

Februarie este momentul perfect și pentru a curăța cutiile de cuibărit. Curățarea se face fără substanșe chimice, este suficient dacă măturați bine și îndepărtați vechiul cuib. Păsărilor le face plăcere să construiească cuiburi noi în cutii goale. 

Vă doresc grădini plantastice!

 

Sus