Magnolii - eleganță și rafinament în grădină

Dragi prieteni a grădinilor,

Fără îndoială, una dintre cele mai uimitoare completări ale oricărui peisaj ornamental sunt magnoliile maiestuoase.
Magnoliile sunt arbori sau arbuști ornamentali care adaugă un farmec spectaculos grădinii. Culorile somptuoase ale florilor asemănătoare lalelei sau stelelor, variază în funcție de specie de la alb pur la roz până la magenta intens și chiar galben. Unele au un parfum minunat.

Magnolia 'Betty'

Magnolia 'Betty'

Magnoliile pot fi foioase sau veșnic verzi și în dimensiuni variate de la arbuști mici la copaci mari. 

Nevoile plantei

Magnoliile au un sistem radicular sensibil și preferă soluri ușor acid sau neutru, bogat în nutrienți, foarte afânat, cu umiditate cât mai uniformă. În caz de secetă prelungită, frunzele se îngălbenesc rapid și se opresc din creștere. Magnoliile au nevoie de o locație însorită dar oarecum adăpostit, ferit de vânturile puternice. Arbuștii cresc și la semiumbră, dar numărul de flori este semnificativ mai puțin. Magnoliile sunt rezistente la boli și dăunători.

Plantare și întreținere

Plantele comandate de la noi le primiți în ghiveci, astfel încât se pot planta pe tot parcursul anului când pământul nu este înghețat. Solul trebuie să fie bine lucrat, mărunțit. Groapa de plantare trebuie să fie de 2X mai mare decât recitientul plantei. Se poate adauga compost în groapa de plantere. Evitați deteriorarea rădăcinilor cărnoase, deoarece acest lucru poate inhiba înflorirea.

Magnolia liliflora 'Nigra'

Magnolia liliflora 'Nigra'

După plantare necesită o udare abundentă pentru a ajuta înrădăcinarea. Recomand acoperirea solului cu un strat de mulci.

Tundere

Magnolia nu necesită tundere. Pentru îndepărtarea ramurile rupte, bolnave sau încrucișate tăierea se face cel mai bine după trecerea înfloririi.

Alege din oferta noastră de magnolii

Magnolia în grădină

Magnoliile sunt plante solitari clasici pentru grădina de primăvară. Indiferent de mărimea grădinii tale, poți găsi o magnolie care să se potrivească perfect în spațiul tău verde.

  • Magnolie pentru o grădină mică sau terasă

Magnolia stellata este un arbust mic ideal pentru o grădină mai mică sau un container, la soare sau la semi umbră. Este un arbust de foioase cu flori în formă de stea care apar înaintea frunzelor, la începutul primăverii. Au un parfum foarte ușor.

Magnolia stellata
Magnolia stellata
  •  Magnolie pentru grădini mediu

Magnolia 'Genie' este un arbore compact cu un obicei de creștere piramidală. Florile de culoare violet închis, foarte parfumate apar în primăvară, înainte de apariția frunzelor.  Acest arbore este deosebit uimitor să îl aveți aproape de casă sau de terasă, unde florile sale superbe pot fi savurate cât mai mult posibil.

Magnolia 'Genie'

Magnolia 'Genie' 

Magnolia liliflora este una dintre speciile mai mici, care crește ca un arbust sau un copac mic cu flori ușor parfumate, violet sau roz, în formă de crini. Soiul 'Nigra', este renumit pentru florile intens colorate.

  •  Magnolie pentru grădini mari

Magnolia soulangeana este unul dintre cele mai populare soiuri de magnolii, producând flori mari și strălucitoare, în nuanțe de roz, purpuriu și alb.

Magnolia soulangeana

O magnolie este o investiție pe termen lung, cu doar puțină planificare și întreținere, magnoliile vor fi vedeta absolută a grădinii tale pentru o viață.

Vă dorim o grădină plantastică!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus