Laur englezesc - Să ai o grădina completă

Fiecare centimetru al unei grădini este special, indiferent ce plante visai să plantezi. De fapt o grădină este reală, dacă are o mie de fețe. Desigur depinde, de anotimp, dar și de plante pe care le plantăm în acea zonă. Florile parfumate și colorate primăvara, fructele vara, frunzele colorate toamna și peisajul alb iarna ne impresionează. Dar ne tânjim și după puțină permanență. Tocmai de aceea va fi atât de special dacă avem Laur englezesc în grădină. La urma urmei, în această plantă putem găsi atât frumusețe restrânsă, cât și eleganță ușoară.

Laurul englezesc primăvara 

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Ce este mai frumos atunci când natura se trezește, apar florile colorate și parfumate iar acest peisaj este înconjurat de un zid frumos,verde, omogen, creând o armonie perfectă.

Laurul englezesc vara

Prunus laurocerasus 'Klari'

Priveliștea grădinii se transformă mereu. Apar fructele delicate, crengile pomilori fructiferi se înclină sub greutatea fructelor. Ne oprim în căldura verii să ne răcorim, guștând din aceste fructe zămoase, dar experiența devine completă atunci când le consumăm în umbra unui gard viu.

Laur englezesc toamna

Coloritul frunzelor este uimitoare în fiecare an, priveluștea colorată de toamnă  ne răsfăță sufletul . Această cavalcadă de culoare este deosebit de puternică atunci când există în contrast cu un verde frumos, cum ar fi unui gard viu de Laur englezesc.

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

Laur englezesc iarna

Nu există grădină în care să nu aibă loc pentru o plantă veșnic verde. Căci grădina care până acum  era plină de viață, iarna doarme. Arbuștii veșnic verzi, încălzesc inima omului chiar și în zilele cele mai geroase.

Despre protecția plantelor poți citi aici.

Indiferent de perioada anului, un lucru este sigur: este plăcut să ajungeți acasă într-o grădină ca aceasta. Iar Laurul englezesc joacă un rol important.

Prunus laurocerasus 'Kleopatra'

Fie că este plantat solitari sau gard viu pe lângă frumusețea laurului, trebuie subliniat și faptul că sunt puține plante veșnic verzi care să îndeplinească atâtea  varietate de funcții. Acest lucru se datorează faptului că este o specie care are o gamă variate de soiuri, din care pot alege ațât proprietarii de grădini mici cât și iubitorii de gard viu. Imaginați-vă o grădină mică sau un colț al grădinii în care o singură plantă poate umple spațiul întreg! În plus, este o alegere perfectă atunci când este plantată în fațada casei și se potrivește perfect și ca gard viu.

Fiind veșnic verde, împodobește grădina sau fațada casei pe tot parcursul anului, oferind o acoperire completă.

Trebuie subliniat faptul că Laurul englezesc este o plantă ușor de întreținut. După plantare necesită o completare mai intensă a umidității timp de câteva săptămâni. Acest arbust trebuie udat în mod regulat doar în cele mai călduroase săptămâni de vară. 

Prunus laurocerasus 'Zabelina'

Există multe soiuri diferite de Laur englezesc, printre care fiecare își va găsi cea care se potrivește cel mai bine în grădină. Există soiuri ptice, acoperitoare de sol, cu creștere columnară  sau clasicul arbust. Așadar, dacă sunteți unul dintre norocoșii că au o plantă atât de specială în grădină, merită să-i apreciezi frumusețea ei.

Dacă te-ai decis să plantezi Laur englezesc în grădina ta, Vizitează siteul nostru și alege soiul cel mai potrivit!

 

 

 

Sus