Ce face un grădinar iarna?

Iarna, natura doarme, plantele „se odihnesc” sub stratul de zăpadă, pentru a redecora grădinile în plină splendoare primăvara. Dacă îți place să lucrezi în grădină, se pune deseori întrebarea ce face un grădinar în această perioadă a anului? Este adevărat că nu are atât de multe de făcut, dar fără nici o îndoială, există cîteva sarcină pentru "Prietenul Grădinii" și în periode geroase. Să vedem care ar fii acestea.

Planificare

Dacă întotdeauna ți-ai dorit să-ți amenajezi propria grădină, dar în fiecare an te trezești că din nou nu ai reușit să realizezi ce ai visat, acum este momentul să planifici exact ce și unde vrei să plantezi pe proprieratea ta.

Întotdeauna aveți nevoie de un punct de pornire pentru planificare, adică luați o bucată de hârtie, creion și desenați proprietatea. Scopul este să fie urmăribil, clar. Țineți cont de aspectele practice atunci când planificați!

De exemplu, prin plantarea  plantelor autohtone, putem obține o floră cu îngrijire redusă, care poate fi cultivată fără probleme. Putem planta un gard viu în locul gardului construit, sau chiar lângă acesta, care oferă o perspectivă perfectă. La selectarea plantelor (plante perene, arbuști, copaci) luați în considerare dimensiunie la maturitate și nu alegeți doar în funcție de aspect. Distanțele de plantare ar trebui incluse în planuri, iar arborii sau arbuștii mari trebui planificați lângă un gard, un zid sau o anexă.

Posibil să economisiți niște bani dacă proiectați și un sistem de colectare a apei pluviale, cu astfel de sisteme costul irigației poate fi economisit aproape complet. 

Dacă planificați o grădină de zarzavaturi, recomand o listă a semințelor de care veți avea nevoie.

La achiziționarea semințelor este o informație foarte importantă pe ambalaj, care nu trebuie evitat! Acesta este data certificării, acesta semnifică data anului în care a fost adunat semințele. De știut semințele de legume, de mirodenii sau flori anuali cu trecerea anilor pierd din capacitatea de germinare.

Amenajarea grădinii este o distracție grozavă, pe care le puteți face împreună cu familia, sau prieteni. 

Întreținere echipamentelor de grădinărit

Dacă aveți unelte sau echipamente de grădinărit pe care nu ați avut timp să le aranjați, întrețineți la sfârșitul sezonului, acum puteți dedica timp acestor activități. Nu este nimic mai enervant, atunci când primăvara te-ai apuca de lucrări în grădină, dar nu taie foarfeca, coada sapei este ruptă...

Grădinăritul este aproape imposibil fără unelte întreținute, iar primăvara uneltele noastre de grădinărit, care nu sunt depozitate corespunzător în sezonul rece, trebuie adesea reparate. 

Plantarea

De multe ori primesc întrebarea "Până când se poate planta?"

Deci plantarea se poate face până când pământul nu este înghețat, iar temperatura este peste 5 grade. Deci, chiar și în decembrie sau ianuarie se poate planta. 

Este important de știut că plantele cu rădăcini nude trebuie tratați cu prudență, deoarece rădăcinile lor se deteriorează, se usucă ușor. Dacă nu există modalitate de a le planta imediat după cumpărare, este posibil să le păstrați pentru o zi sau două, dar acest lucru necesită acoperirea rădăcinilor cu pământ sau compost. 

În schimb, plantele crescute în ghivece, containere, se pot planta pe tot parcursul anului.

Poți să citești despre plantarea gardului viu:

Odată ce ați planificat, ascuțit și renovat totul, mai rămâne o singură sarcină: să vă așezați lângă soba, să degustați un pahar de vin și să așteptați primăvara! 

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

 

 

 

Sus