Pete de culori iarna în grădina

Pete de culori iarna în grădina

 Dragi prieteni a grădinilor,

Cu sosirea iernii am crede că priveliștea grădinii v-a fi monoton, doar arbuștii veșnic verzi (chiparos, tuia, tisa) mai aduc viață în grădină. Acest lucru nu este adevărat, deoarece chiar acum putem observa multe frumuseți pe care nu le putem vedea în alte anotimpuri. Tocmai la planificarea grădinii trebuie să fim atenți ca grădina să nu fie lipsit de culori nici iarna.

Iată câteva arbuști și plante ornamentali care crează o pată de culoare în grădină pe timpul iernii.

Cornus alba sibirica

Această specie este foarte populară atât în ​​grădinile private, cât și în parcurile publice.

Cornus alba sibirica-iarna

Culoarea vișinie a ramurilor este foarte decorativ iarna. Are a rată de creștere rapidă. Recomand plantarea 2-3 plante în grup pentru un efect vizual mai bogat.

Cotoneaster

Cotoneaster-bârcoace târâtor-iarna

Este un arbust semi veșnic verde, frunzele toamna se colorează în nuanță de roșu-portocaliu și rămân pe plantă până târziu. După căderea frunzelor fructele mici roșii devin o pată de culoare fantastică. Este o plantă acoperitor de sol.

Berberis juliannae

Această specie de drăcilă este un arbust veșnic verde fără pretenții, tolerant la secetă. Plantat la soare, frunzele sale capătă o nuanță de visiniu toamna și iarna, iar fructele mici în ciorchini sunt, de asemenea, un decor frumos.

Berberis julianae-drăcila veșnic verde

 Poate fi folosit și ca gard viu de securitate, deoarece frunzele sale rigide sunt înțepătoare și ramurile sunt pline cu țepi puternice.

Pyracantha

Această plantă este unul dintre cei mai des întâlniți și mai des folosiți arbuști din parc, deoarece este o plantă foarte rezistentă, tolerantă la secetă și nepretențioasă. Frunzele sale sunt persistente ( rămân verde și iarna).

Pyracantha-verde tot anul

Există mai multe soiuri, cu fructe de culoare diferită care sunt îndrăgite de păsări. Este o plantă ideală pentru un gard viu de securitate, deoarece are țepi puternice. Necesită tundere, având o ratăde creștere rapidă.

Heuchera

Clopoțelul purpuriu este o plantă perenă care înflorește din primăvară până în toamnă și își păstrează frunzele decorative iarna.

Heuchera-decorativ tot anul

Există diferite soiuri în varietate bogată de culori ale frunzelor, de la visiniu, prin roșu portocaliu, până la verde. Se simte foarte bine în zonele umbrite și semiumbrite ale grădinii.

Hydrangea paniculata

Hydrangea paniculata-iarna

Hortensia cu panicule poate fi o pată de culoare iarna. Inflorescența uscată de culoare maronie în contrast cu zăpada albă este un decor elegant. Recomand ca hortensiile să fie tunse în februarie-martie.

Pentru o pată de culoare găsești plante aici

Cu o planificare bine gândită nici pe vreme mohorâtă nu trebuie să renunțăm la culori, pentru că există plante pentru a crea o pată de culoare în fiecare sezon al anului. 

Dacă ești interesat și de alte subiecte legate de grădinărit, găsești mai multe postări aici!

Vă dorim o grădină minunată plin de culori!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

 

Înapoi la blog