Liliac de vară - Sfaturi de plantare, întreținere

Liliac de vară - Sfaturi de plantare, întreținere

Dragi prieteni a grădinilor,

Liliacul de vară, este o plantă ornamentală populară. Popularitatea sa se datorează ratei de creștere rapidă, rezistentei și inflorescențelor de lungă durată. Este simplu de îngrijit, în schimb este spectaculos și funcționează ca un adevărat magnet pentru fluturi, sporind astfel splendoarea culorii.

               

Plantarea Liliacului de vară

Dacă doriți un arbust cu flori parfumate în grădina voastră, Liliacul de vară (Buddleja davidii) este o alegere excelentă. Este iubitoare de căldură și lumină,deci căutați un loc cu plină soare. Nu are pretenții privind solul, se dezvoltă frumos în orice grădină.

 

Plantele crescute în ghivece se pot planta pe tot parcursul anului, chiar și vara.Săpați o groapă cel puțin cu 10-15 cm mai mare decât ghiveciul plantei, pe fundul gropii ațezați îngrășământ organic (gunoi de grajd, compost...), peste care să puneți un strat de pământ. Așezați planta în groapă și astupați cu pământ. 

Udați bine, și în primul an mențineți solul umed.
 

 

Mare atenție la adâncimea de plantare!

Întreținerea Liliacului de vară

Liliacul de vară este rezistent la îngheți, totuși în iernile mai reci, lăstarii pot îngheța complet, dar primăvara vor răsări din nou.

Tunderea se face după trecerea perioadei de îngheți. Tăiați ramurile înghețate, bolnave. Ramurile din anul trecut scurtați până la 2-3 noduri. Florile minunate apar pe ramuri noi. Deci tunderea anuală trebuie să fie regulat, altfel va îmbătrâni prematur.

După trecerea primului val de flori, se poate tunde inflorescențele pentru a stimula o a doua înflorire bogată.

 

Buddleja iubește apa, dar din al doi-lea an udarea se face pe timp de secetă.

Se poate planta solitar, în grupuri, ca gard viu, pe mormânte.

Dacă vreți să vă bucurați de flori parfumate și fluturi colorate în grădină, cu un efort minim, plantați Liliac de vară pe care le puteți comanda aici.

 

Vă dorim o grădină minunată

Ți-a plăcut? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

 

 


 

 

 

 

Înapoi la blog