Gard viu cu frunze persistente - Ligustrum ovalifolium
Share
Lemnul câinesc (Ligustrum ovalifolium) este un arbust cu frunze persistente, cu o rată de creștere rapidă.Înălțimea la maturitate ajunge până la 3-4 metri, florile sunt parfumate, de nuanța crem, iar fructele sale rămân pe ramuri chiar și iarna. Deci decorează grădina pe tot parcursul anului. Își păstrează frunzele pe tot parcursul anului, cu excepția săptămânilor cu adevărat geroase de iarnă, dar frunzișul său este reînnoit primăvara, așa că atunci când natura se trezește, poate oferi o priveliște generoasă asupra grădinii.
Expresia: Frunze persistente
Tipurile de plante cu frunze persistente (semi-veșnic verzi) sunt adesea confundate cu plante veșnic verzi de către iubitorii de grădină, deși există o diferență semnificativă între ele. Aici sunt incluse specii și soiuri de plante ale căror frunze rămân pe ramuri până la mijlocul iernii, sau aproape de primăvară în funcție de vreme.
Frunzele soiurilor cu frunze persistente, cad înainte să se dezvoltă frunzele noi, astfel încât valoarea ornamentală a gardurilor vii este aproape uniformă pe tot parcursul anului. Plantând astfel de specii,putem obține o soluție intermediară pe lângă foioase și veșnic verzi.
Caracteristicile Lemnului câinesc
Frunzele sunt ovate, lucioase, de culoare verde închis, floarea este parfumată, de culoare crem. Fructul este una dintre delicatesele preferate ale păsărilor, așa că prin plantare putem realiza o grădină plină de viață, locuită de păsări. Nevoile Lemnului câinesc nu sunt complexe, se dezvoltă bină în soluri de grădină, preferă un loc însorit sau semiumbrit. Udarea se face regulat în primul an după plantare, după care este suficient să le udați doar pe timp de secetă. Poate fi utilizat ca solitari, gard viu crescut liber sau tuns. Este unul dintre tipuri de gard viu ușor de tratat, îngrijirea lor nu este o sarcină dificilă.
Plantarea
Lemnul câinesc crescut în containere poate fi plantat aproape tot timpul anului, cu excepția săptămânilor reci de iarnă. Dacă îl instalați ca gard viu, este practic să săpați un șanț de plantare, 40 cm adâncime și 40 cm lățime astfel încât să puteți pune cu ușurință fiecare exemplar pe rând! Adăugați compost sau gunoi de grajd organic pe fundul șanțului și acoperiți-l cu un strat subțire de pământ. După udarea șanțului, așezați tulpinile la o distanță de 25 până la 30 de cm. Astupați șanțul sau groape și udați abundent.
Dacă ești curios ce alte specii de arbuști sunt potrivite pentru gard viu, le găsești aici!
Vă dorim un gard viu minunat!
Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.
Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.