Vinca minor în grădină

Vinca minor în grădină

Dragi prieteni a grădinilor,

Este obișnuit ca grădinile să aibă zone pustii, necultivate, deoarece sunt prea umbrite.  Aceste zone sunt greu de plantat, din cauza condițiilor nefavorabilă de lumină. Tocmai pentru astfel de zone, a creat natura această plantă modestă dar minunată.

Vinca minor este o plantă perenă, acoperitor de sol, decorativ prin flori și frunze lucioase, verde tot anul, cunoscut sub multe denumiri populare, precum saschiul sau pervinica. 

Dacă ești în căutarea unei plante decorativă, cu care poți înlocui gazonul în locuri umbrite ale grădinii tale sau fațada casei, recomand Vinca minor din toată inima.

Nevoile plantei

Este o plantă nepretențioasă, se poate planta în orice tip de sol. Se simte bine în orce condiție de lumină (umbră, semi umbră, soare). Necesarul de apă este scăzut, plantele mature nu necesită udare, doar în perioda de secetă îndelungată. 

 

Plantare și îngrijire

Deși este o plantă nepretențioasă, asta nu înseamnă că nu trebuie îngrijit din când în când. Perioada de plantare este pe tot parcursul anului, în afară periodei geroasă de iarnă.

Îngrijirea pervinicăi nu este de fapt o sarcină, nu necesită nici o lucrare de protecție a plantelor.  

Tunderea

Pervinica are o răspândire rapidă, drajonează puternic și formează un covor uniform. Dacă vrei să controlezi răspândirea, recomand tunderea drajonilor. Întotdeauna tăiați ramurile principale deasupra unui nod, pentru a ajuta ramificarea, astfel și frunzișul va fi mai abundent.

Dacă îți dorești și tu o astfel de plantă în grădina ta poți comanda aici.

Efecte benefice

Infuzia preparat din partea aeriană a plantei, (frunzele tinere și florile) ajută la boli hipertensive, ajută la menținerea glicemiei. Folosind extern are efect cicatrizant.

Pervinica în grădină

Plantarea pervinicăi recomand în primul rând, dacă scopul este acoperirea solului. Are un aspect proaspăt, cu flori decorative care reduce monotonia zonelor nefolosite ale grădinii.

Dacă ești interesat și de alte subiecte legate de grădinărit, găsești mai multe postări aici!

Vă dorim o grădină minunată!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

Înapoi la blog