Minunata Weigela florida-atracția grădinii

Dragi prieteni a grădinilor

Într-o grădină mereu este loc penrtu o nouă plantă decorativă, care ușor poate deveni noua atracție a proprietății tale. Weigela florida tocmai este o astfel de plantă, cu frunziș bogat în varietate de culori,  cu abundanță florală care apare tocmai atunci cînd ploaia de aur (Forsythia) și Magnolia au înflorit deja, după care predau ștafeta trandafirilor. Cred că este participantul demn a dansul florilor din grădini.

Weigela florida'Variegata'

Weigela florida 'Variegata'

Acum îl poți cunoaște mai bine acest arbust minunat.

Caracteristici

Weigela este un arbust decorativ robust cu frunze caduce. Are o varietate bogată de soiuri, privind culoarea frunzelor de la verde deschis până la bordo.

Weigela 'Red Prince'

Weigela florida 'Red Prince'

Varietatea de culori a florilor este mult peste medie în rândul arbuștilor ornamentali. Este o plantă luxuriantă, aproximativ ușor de întreținut. Aspectul este îmbucurător de variat, există variante pitici (50-60cm), mai compacte și mai caracteristice. Weigela crește de obicei la 1-1,5 metri înalt, răspândirea laterală va fi aproape la fel.

Nevoile plantei

Weigela este o plantă care se adaptează ușor diferitelor situații din grădină.

Weigela 'Ebony and ivory'

Weigela florida 'Ebony and Ivory'

Pentru o înflorire abundentă au nevoie de lumina și căldura solară. În același timp, se dezvoltă bine și în umbră, semi umbră, dar într-un astfel de loc înflorirea va fi mai restrânsă, cea ce nu înseamnă că își va pierde semnificativ valoarea estetică!

Plantare și îngrijire

Ca orice plantă apreciază solul bogat în nutrienți. Pământul de grădină înbogățit cu compost sau îngrășământ organic este ideal. Groapa de plantare trebuie să fie de 2X mai mare decât recipientul în care primiți. În primele săptămâni după plantare, udarea trebui să fie mai frecventă decât de obicei, care ajută la înrădăcinare

Weigela 'Nana Purpurea'

Weigela florida 'Nana Purpurea'

Udarea se face regulat, recomand 1-2 udari pe săptămână, în special în periode de secetă. 

Aici poți alege weigela potrivită pentru grădina ta

Tundere

Ca să vă bucurați de fiecare an de o abundență bogată de flori tunderea plantei joacă un rol important. Bine de știut că lăstarii din anul precedent sunt responsabili pentru atât de multe flori. Tocmai de acea perioada ideală pentru tundere este vara imediat după trecerea florilor. Recomand tăierea 1/3 din ramuri. 

Weigela 'Black and White'

Weigela florida 'Black and White'

Pentru o plantă viguroasă mai recomand tunderea de întinerire la fiecare 3-4 ani. Acesta constă din înlăturarea ramurilor cele mai bătrâne la o înălțime de cca.20 cm de sol, cu această metodă stimulați planta să crească lăstari puternici, proaspeți care va înflori bogat în sezonul viitor.

Boli și dăunători

Weigela este foarte rezistent la boli. Rar pot apărea pete pe frunze, dar de obiceiobicei sunt nesemnificative. Plantele tinere pot fi atacate de afide. Pentru combatere folosiți insecticid cu substanță neonicotinoide.

Weigela în grădină

În amenajare această plantă se poate folosi foarte variat. Se poate plana ca plantă solitară sau în grupuri mici, dar pot fi integrate cu ușurință și în gardurile vii cu flori cu creștere liberă.

Gard viu- Weigela 'Alexandra'

Weigela florida 'Alexandra'

Soiurile pitice se pot planta în vase decorative și folosite pe balcon sau terase. Este o adevărată atracție în grădinile din fața blocurilor sau în parcuri.

Alege din colecția 'Little Garden' care conțin Weigela

Vă dorim o grădină minunată!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus