Toamna în grădină

Cu sosirea toamnei, zilele devin mai reci, ploioase, bate vântul, ne vine greu să ieșim din casă. Acest lucru este normal,dar să nu uităm că grădina mai are nevoie de prezența noastră. În perioada aceasta a anului plantele î-și acumulează nutrienții pentru a face față anotimpului rece și a se renaște primăvara.

Să vedem ce avem de făcut, pentru a ne bucura de frumusețea grădinii în sezonul viitor.

Lucrările de toamnă în grădină

 

Curățenia

Da ne vine greu să ne apucăm de curățenie, dar avem posibilitatea de a transforma într-o adevărată distracție cu familia sau prieteni. Cum este posibi?

O petrecere organizat în grădină. Pe lângă grătar se găsește și grebla, și sapa. În timp ce se pregătește mâncarea, se poate aduna frunzele uscate, din care se poate face compost. Se mai pote tunde niște pomi, arbuști. Mai este timp de a planta câțva pomișori, arbuști sau flori perene. În final vă puteți bucura de grătarul și berea bine meritată.

Îngrijirea gazonului

Solurile compactate din cauza traficului în timp verii necesită aerisire. Acest lucru le putem efectua cu mașina de scarificator de gazon, sau cu o furcă. Nu trebuie să facem altceva decât să facem găuri în pământ la distanță de  5-10 cm și adâncime 10-15 cm.

Foto: Gazonul.ro

Unde avem lipsă de gazon acum este momentul potrivit pentru a semăna (septembrie-octombrie).

Tunderea gardului viu

Dacă grădina este înconjurat de un gard viu, e timpul să tundem, astvel va străluci în toată splendoare primăvara. În timpul procesuli de tuns este necesar să curățăm frunzele căzute între ramuri.

Perioada de plantare

Este perioada de plantare a florilor de primăvară (lalele,narcise,zambile...), arbuști decorativ și fructiferi, plante perene, pomi fructiferi și nu în ultimul rând și câteva legume (spanac, morcovi, ceapă, ridichi...) 

Să aveți spor!

Ți-a plăcut? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

 

 

 

 

 

Sus