Spiraea: o plantă de peisaj clasic pentru grădini moderne

Dragi prieteni a grădinilor,

Spiraea (Cununița) este o plantă de peisaj clasic care poate fi integrată cu ușurință în grădini moderne. Cu flori frumoase, un aspect compact, aceasta poate fi utilizată pentru a adăuga culoare și formă grădinii tale.

Spiraea grefsheim

Spiraea cinerea 'Grefsheim'

Caracteristici

Una dintre cele mai apreciate caracteristici ale Cununiței este capacitatea de a înflori în mod regulat, cu grupuri de flori mici în diverse nuanțe de roz, ciclam sau alb. Acestea apar în general în primăvară sau vară, oferind o explozie de culoare în grădină. Există o varietate de soiuri de Spiraea disponibile, fiecare cu propriile sale caracteristici de culoare și înflorire. 

anthony waterer

Spiraea japonica 'Anthony Waterer'

Nevoile plantei

Cununița preferă să fie plantat într-un loc cu plină soare sau cu umbra parțială și într-un sol bine drenat, nu tolerează umiditatea excesivă. Este rezistent la secetă, astfel încât poate fi cultivat în zone cu umiditate scăzută, de asemenea este rezistent la boli și dăunători, ceea ce îl face o alegere ideală pentru grădinarii începători sau pentru cei care doresc o plantă de peisaj cu întreținere minimă.

spiraea shirobana

Spiraea japonica 'Genpei'

Alege din gama noastre de plante decorative cu flori:

Plantare și întreținere

Plantele comandate de la noi le primiți în ghiveci, astfel încât se pot planta pe tot parcursul anului când pământul nu este înghețat. Solul trebuie să fie bine lucrat, mărunțit. Groapa de plantare trebuie să fie de 2X mai mare decît recitientul plantei. Se poate adauga compost în groapa de plantere.

După plantare necesită o udare abundentă pentru a ajuta înrădăcinarea. Recomand acoperirea solului cu un strat de mulci. Mențineți solul umed în primele 4-6 săptămâni după plantare.

În primul an recomand udare abundentă cel puțin 2/lună. După care  necesită udare doar pe timp de secetă îndelungată.

Spiraea goldflame

Spiraea japonica 'Goldflame'

Nu necesită fertilizare regulată, dar poate beneficia de un fertilizator primăvara. 

Tundere

Pentru menținerea formei luxuriante  necesită tundere:

  • În fiecare primăvară, prin îndepărtarea ramurilor uscate și bolnave. 
  • Imediat după trecera florilor pentru a stimula ramificarea și pentru a menține forma dorită.

Spiraea în grădină

Spiraea este un tufiș clasic, care poate fi utilizat în diferite stiluri de grădină, pentru a adăuga culoare, formă și textură peisajului, precum și pentru a delimita diferite zone din grădină.

colectia little garden

'Recepție nobilă'

Este potrivit și pentru a crea un gard viu înflorit, liber crescut. Se poate planta în grupuri de plante sau în vase decorative.

Aici poți alege din ideile noastre de paturi decorative ce conțin și cununuța:

Vă dorim o grădină plantastică!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus