Hibiscus syriacus în grădină

 Dragi prieteni a grădinilor,

Hibiscus syriacus este planta de care te îndrăgostești imediat deși poate fi văzut deseori în fața casei, în grădini sau pe alei, te uimește mereu. Originar din China unde este simbolul celebrității și a bogăției.

Hibiscus Diana

Hibiscus syriacus 'Diana'

Atracția acestei plante constă în frunzișul luxuriant și în  florile mari cu aspect exotic care înfloresc într-o perioadă cînd majoritatea plantelor din grădină au înflorit deja.

Haideți să cunoaștem această plantă minunată

Caracteristici

Hibiscus este o plantă populară, cu un frunzis bogat, cu flori mari ce înfloresc la sfârșitul verii. Are o varietate bogată de soiuri, privind culoarea florilor de la albe ca zăpada, prin nenumerate nuanțe de roz până la albastru. Există soiuri cu flori simple sau flori duble.

Hibiscus Dupla Piros

Hibiscus syriacus 'Dupla Piros'

Este o plantă ușor de întreținut, rezistent, nepretențios. Este ideal plantat solitar, în grupuri de plante sau ca gard viu înflorit. Planta are o rată de creștere medie, la maturitate poate ajunge la 1.5 - 2.5 metrii.

Hibiscus efecte benefice

Hibiscus ceai

Hibiscusul pe lângă frumusețea ei exotică este și sănătos. Petalele florilor sunt folosite pentru ceai. Florile se recoltează la două zile după înflorire, se spală și se usucă într-unloc aerisit. Florile  trebuie așezate  la o anumită distanță. Ceaiul hibiscus este delicios și are efect antiinflamator, întărește sistemul imunitar.

Poți comanda aici.

Plantare

Hibiscusul apreciază locurile însorite, călduroase, dar și la semi umbră se dezvoltă bine. La plantare trebuie să alegeți bine locul. Ceea ce privește solul nu are pretenții, dar un sol bine pregătit , fertil, drenat ajută mult la dezvoltarea otimă.

Plantele crescute în containere se pot planta pe tot parcursul anului, dacă pământul nu este înghețat. În primul an necesită ca solul să fie reavan continu, pentru dezvoltarea optimă a sistemului radicular.

Hibiscus Hamabo

Hibiscus syriacus 'Hamabo'

Distanța de plantare

  • în grup este de 0,8-1 m
  • ca gard viu este de 0,5-0,8m

Întreținere

Hibiscusul este ușor de întreținut. Udarea se face regulat în anul de plantare, după care necesită udare doar în perioade secetoase, și pe timp de înflorire.

Hibiscus Duc de Bradant

Hibiscus syriacus 'Duc de Bradant'

Fertilizarea se face din mai până în august.

Tunderea

Hibiscusul aduce flori pe ramurile anuale, deci pentru o plantă viguroasă și abundență florală necesită tundere. Hibiscusul plantat ca gard viu trebuie tuns în primii ani drastic pentru o ramificare bodată, doar astfel vă puteți bucura de un paravan luxuriant plin de flori.

Gard viu cu flori

  • pentru înflorire intensivă necesită tăiere regulată moderată  în fiecare primăvară
  • pentru viață lungă și creștere bună nacesită o tăiere viguroasă la fiecare doi-trei ani

Dăunători

Cel mai frecvent întâlnit sunt afidele, care atacă plantele primăvare. Pentru combatere folosiți insecticid cu substanță neonicotinoide.

Hibiscus în grădină

Hibiscusul se poate planta solitar, în grup mai multe soiuri, combinat cu alți arbuști decorativi sau plante perene.Hibiscus syriacus în vas decorativ

Hibiscusul crescut în formă de copăcel se poate planta în vase decorative, în acest caz recomand protejarea sistemului radicular pe timp de iarnă. Este o plantă ideală pentru gard viu înflorit.

Vă dorim o grădină minunată!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus