Forsythia viridissima 'Kumson'-Ploia de aur un soi impresionant

Dragi prieteni a grădinilor

O forsythia absolut superbă, care te întâmpină primăvara cu o abundență de flori galbeni strălucitori, ca majoritatea soiurilor forsythia, dar acest soi îți oferă frumusețe unică chiar și după trecerea florilor. Frunzișul de un verde strălucitor, cu vene delicate de alb-argintii  este o adevărată bijuterie a grădinii. 

Haideți să cunoaștem acest arbust decorativ.

Caracteristici

Ploaia de aur corean este un soi neobișnuit de forsythia. Florile galbene strălucitori apar în martie și țin 2-4 săptămâni. Frunzisul decorativ cu vene alb-argintii toamna își schimbă culoarea într-o nuoanță de violet. Lăstarii de culoare violet-brun crează un contrast cu albul zăpezii.  Este un soi compact cu sistem de ramificare erectă. Înălțime la maturitate ajunge la 150 cm.

Nevoile plantei

Forsythia viridissima este un arbust decorativ iubitoare de soare, dar se dezvoltă corespunzător și la semi umdră. Este un soi foarte rezistent la poluare, secetă și dăunători. Se dezvoltă bine în orice tip de sol.

Colorit de toamnă a frunzelor

Alege din gama noastră de plante decorative cu frunză pentru grădina ta

Plantare și întreținere

Plantele comandate de la noi le primiți în ghiveci, astfel încât se pot planta pe tot parcursul anului când pământul nu este înghețat. Solul trebuie să fie bine lucrat, mărunțit. Groapa de plantare trebuie să fie de 2X mai mare decît recitientul plantei. Se poate adauga compost în groapa de plantere.

După plantare necesită o udare abundentă pentru a ajuta înrădăcinarea. Recomand acoperirea solului cu un strat de mulci. Mențineți solul umed în primele 4-6 săptămâni după plantare.

În primul an recomand udare abundentă cel puțin 1/săptămână. După care  necesită udare doar pe timp de secetă îndelungată.

Alege din gama noastră arbuști cu flori pentru grădina ta

Tundere 

Forsythia necesită tundere în fiecare primăvară imediat după trecerea florilor, deoarece florile apar pe lăstarii din anul precedent. Scurtați lăstarii cu 2/3. Pentru menținerea în formă recomand tăierea ramurilor mai bătrâni de 3-4 ani.

Forsythia în grădină

Forsythia viridissima 'Kumson' este un arbust impresionant și ușor de îngrijit, care aduce un plus de culoare și farmec în grădină.

Pachet Light in the shadow

Pat decorativ 'Light in the shadow'

Alege din Colecția 'Little Garden' 

Datorit creșterii compacte se poate planta solitar, sau în grupuri de plante perfect pentru a lumina colțuri de grădină mai întunecate. Este ideal și pentru gard viu informal, pentru separarea diferitelor zone din grădină.

Vă dorim o grădină luxuriantă!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus