5 beneficii a biroului verde

 Merge treaba mai încet, nu poți concentra, te îmbolnăvești și urăști să mergi dimineața la lucru? Ei bine, trebuie făcute niște schimbări: fie schimbi locul de muncă, fie schimbi mediul în care lucrezi. Pentru varianta cei din urmă vă putem oferi câteva sfaturi grozave.

 

 

Creați biroul mai ecologic și bucurați-vă de beneficiile sale. Cea mai mare parte a timpului petrecem la locul de muncă, deci contează foarte mult cum este mediul sumbru, gri, lipsit de viață sau plăcut, confortabil și motivant. 

 

Plantele au un efect calmant

Termene limită, colegi enervanți, greaba, nu dorești altceva decât să te retragi pe o insulă liniștită. Crează-ți o mică insulă relaxantă, așezând câteva plante pe birou, deoarece plantele au un efect calmant. S-a demonstrat că un birou plin de plante poate reduce șansele de depresie la locul de muncă cu 58%, semnele de agresiune cu 44% și simptomele oboselii cu până la 38%.

 

Creierul funcționeazămai bine într-un mediu plin cu plante

S-a demonstrat că înrt-un mediu plin de plante productivitatea poate crește cu 15%. Studiile arată că în apropierea naturii, sau chiar un mic detaliu al acesteia, suntem mai relaxat, creierul funcționează mai bine și suntem mai creativi.

 

Mai mult verde, mai puțin concediu be boală

Orele petrecute într-un mediu plin de plante, pun mai puțină presiune asupra corpului nostru, deoarece vederea plantelor au un efect plăcută psihic. Un mic aranjament din plante sau chiar o Aloe vera poate arăta bine pe birou.

 

 

Într-un birou verde poți respira

Plantele purificatoare de aer ajuta foarte mult pentru menținerea aerul curat al biroului. Multe plante verzi pot absorbi substanțe dăunătoare din aer. În plus, plantele mari așezate în colțuri reduce chiar și zgomotul enervant și monoton al biroului. De exemplu: Spathiphylum (Crinul păcii), Sansevieria (Limba soacrei), Zaomiculcas (Palmier de burlac), Calathea doar câteva plante purificatoare de aer.

 

Clientul cheltuiește mai mult într-un mediu plăcut

În birou, apar adesea și clienții. Primirea lor într-o sală de ședințe plină de plante, îi face să se simtă mai confortabil, mai relaxat. Astfel îi putem influența subconștient pozitiv în luarea deciziilor. Așa cum v-am menționat mai sus, într-un mediu plin de plante, creierul funcționează mai bine, suntem mai creativi, astfel brainstorming-ul merge mai eficient și rezultatul este o afacere de succes și o mulțime de clienți mulțumiți.

Plante de interior – PlantHouse.ro

 

 

 

 

 


 

 

Sus