Gard viu în loc de gard tradițional?

Dragi prieteni a grădinilor,
Nu este necesar să prezentăm sau să recomandăm plantele pentru gard viu, deoarece majoritatea oamenilor cunosc deja acești arbuști practici. Deși gardurile vii sunt utilizate în principal pentru a delimita spațiul și pentru aspectul lor estetic, mai puține persoane aleg să înlocuiască complet gardurile construite tradițional cu acestea.

Există diverse tipuri de gard viu care oferă o protecție totală, inclusiv prin acoperirea vederii și prevenirea trecerii și escaladării. Deși nu este necesar să renunțați la gardurile vechi din beton și fier, este demn de luat în considerare posibilitatea consolidării unui gard mai slab prin plantarea unui perete de plante luxuriante!

Pentru a crea garduri vii de protecție, cerința principală este impenetrabilitatea, care implică un sistem dens de ramuri, lăstari țepoși, frunziș luxuriant și o înălțime de cel puțin un metru și jumătate.
Haideți să vedem care sunt cei mai buni și mai frumoși arbuști de securitate!

Pyracantha sau Cătina decorativă

Pyracantha este un adevărat arbust urban, datorită nepretenției și rezistenței sale, cât și a ramurilor spinoase este adesea plantat pe lângă trotuare sau ca gard viu de securitate. Cătâna decorativă ajunge până la 3-4 metri înălțime, iar lățimea lui este de obicei de 1,5-2 metri, așa că nu va ocupa mult spațiu.

Pyracantha gard viu înflorit

Este o plantă înțepătoare, intimidantă, care nu lasă pe nimeni să treacă, dar este extrem de atrăgătoare! Primăvara se decorează cu florile sale dense, mari, albe, iar toamna cu fructe colrate, care rămân mult timp pe lăstari, așa că sunt spectaculoase și iarna! Pyracantha este veșnic verde. 

Vezi oferta de Pyracantha

La umbră, frunzișul este mai durabil, dar înflorirea este mai slabă. Este ușor de îngrijit, se dezvoltă excelent în orice condiție de lumină.

Ilex aquifolium

Un alt arbust pentru gard viu de securitate este Ilexul de asemenea poate ajunge chiar și la 4-5 metri, dar ritmul său de creștere este lent. Valoarea sa decorativă este dată de frunzele tari, zimțate și fructele roșii. Frunzișul în funcție de soi, poate fi bicolor, tivita cu galben, sau verde la culoare.

Ilex aquafolium gard viu

Chiar și în cazul Ilexului, cultura de fructe  poate împodobi ramurile toată iarna, un răsfăț atractiv pentru păsări. Ca gard viu este o mare linie de apărare și, datorită naturii sale veșnic verzi, se arată în toată gloria chiar și iarna, iar spinii îi sperie pe intruși.

Ilex argentea-marginata

Vezi oferta de Ilex

Berberis Julianae

Drăcila veșnic verde este tot o plante excelente de gard viu, poate ajunge la 2-3 metrii. Este un arbust ornamental valoros datorită creșterii relativ rapide, frunzișului de un verde strălucitor, înfloririi bogate și a fructe albastru cenușiu. Este un arbust ornamental valoros.

Berberis înflorit

Datorit ramificării dense, spinilori sale uriașe care fac imposibilă pătrunderea  formează formând o linie de apărare definită.

Gard viu-Berberis

Drăcila veșnic verde este o plantă rezistentă, iar îngrijirea lor nu este o mare provocare.

Pe lângă proprietățile lor de securitate, aceste plante adaugă valoare estetică spațiului verde și îmbunătățesc calitatea vieții.

Vă dorim un gard viu luxuriant!

Ți-a fost util? Împarte cu prieteni.

Sus