Evacuarea plantelor

A sosit timpul să ne extindem locuința, către balcon, terasa care a stat goală pe timp de iarnă. E vremea să scoatem plantele de apartament în aer liber.

Foto: Houzz

Dar cu atenție și răbdare, deorece aceste plante au petrecut mult timp în spații cu lumină redusă și la o temperatură constantă.

Plantele trebuie să se obișnuiască treptat cu fluctuația temperaturii, cu vântul și mai ales cu lumina soarelui, altfel șocul le va opri dezvoltarea, iar frunzele și lăstarii se vor arde.

(frunzele arse trebuie îndepărtate, deoarece pot fi atacate ulterior de boli)


Cum să procedăm?

Înainte de evacuare este bine să fie schimbat pământul (dacă ați transplantat deja, e perfect). Locul în care vor fi așejate plantele pentru aclimatizare, să fie protejat de vânt și de soare direct (loc semi-umbrit, umbrit). Chiar și cactușii și suculentele care au iernat în apartament, au nevoie de această procedură.

Este important să le verificăm plantele, să le curățăm de frunze uscate, să îndepărtăm ramurile și frunzele deteriorate. Este vremea perfectă pentru tunderea de modelare la plante care necesită (Ficus, Schefflera, Hibiscus...)

Le obișnuim gradat cu soare, începând cu soare de dimineață. În fiecare zi lăsând un pic mai mult timp la soare, ca până la urmă se pot lăsa în bătaia soarelui. Atenție la udare! Cu cât primesc mai multă lumină solară, cu atât au nevoie de mai multă apă. Să nu uităm nici de fertizlizare: plantele cu flori trebuie fertilizați o dată pe săptămână, iar cele cu frunziș decorativ o dată la două săptămâni.

Foto: Pinterest

După ce plantele s-au obișnuit cu noile condiții, nu avem altceva de făcut decât să le așezăm la locul potrivit, să le iubim și să ne bucurăm de frumusețea lor.

 Ți-a plăcut? Împarte cu prieteni.

Dacă nu ai făcut până acum, înscriete la newsletter.

Sus