10+1 plante de interior populare în 2021

Plantele sunt esențiale pentru viață. Ele ne decorează casele, atât în interior, cât și în exterior. De asemenea s-a demonstrat că plantele de interior au un efect psihic indirect asupra performanței, sănătății și nivelului de stres.

Folosind datele Google, echipa de la Flower Card a analizat plantele de apartament cărei popularitate a crescut - precum și care plante ar trebui să le avem pe vizor pentru anul viitor.

Dacă sunteți iubitori de plante și vreți să țineți pași cu noile tendințe de plante de apartament, v-am adus cele mai populare plante de interior pe care le poți vedea peste tot în anul 2021 publicat în revista House Beautiful.

1.Epiphyllum anguliger (Cactus 'Fishbone')

Foto: House Beautiful

Este unic și interesant prin aspectul frunzelor alungite în formă de zig-zag. Originară din pădurile tropicale Mexicane. Este o plantă ușor de întreținut, o alegere perfectă pentu începători.

2. Opuntia 'Bunny Ear' (Cactus Urechi de iepure)

Este un cactus foarte atractiv, datorită aspectului și a florilori mari albe. Originară din deșertul Mexican. Este o plantă ușor de crescut. Dacă aveți o casă uscată, cu umiditate scăzută și multă expunere la soare, ar putea fi planta perfectă pentru dvs.

3. Phlebodium aureum 'Blue Star' (Feriga 'Blue Star')

Foto: House Beautiful

Această ferigă neobișnuită, decorative prin frunze de o nuanță de verde-albăstrui. Este perfectă pentru a fi așezată în baie, deoarece prosperă la niveluri mai ridicate de umiditate. Preferă lumina filtrată.

4. Rhipsalis baccifera (Cactus vâsc)

Foto: House Beautiful

Este o plantă tropicală,ușor de întreținut și iubitoare de lumină. Perfect pentru a decora casa cu o plantă elegantă, cu tulpini suculente care atârnă ca un păr îndârjit, este o plantă unică care va prospera pe tot parcursul anului.

5. Calathea (Planta păun)

 

 Foto: House Beautif

Este o plantă tropicală, decorativă prin frunze colorate.  Este iubitoare de căldură, umiditate și lumină indirectă.  Mișcarea ritmică a frunzelor oferă un plus de eleganță acestei plante. Dacă vreți un punct de atracție în casă aceată plantă este alegerae perfectă.

6. Ceropegia woodii (Lanțul-inimilor)

Este o plantă fermecătoare, cu frunze în formă de inimă, marmorate. Este o plantă semi-succulentă, iubitoare de lumină, ușor adaptabilă. Arată excelent în vase suspendate. 

7. Peperomia 'Happy Bean'

 Foto: House Beautif

Împrospetați casa cu această plantă atractivă, datorind aspectului de tufă și frunzelor în formă de păstăi de fasole. Este o plantă succulentă, iubitoare de lumină.

8. Pilea peperomioides (Planta banilor)

 Foto: House Beautif

Iubită pentru frunzișul său impresionant, rotunde, lucioase. Este o plantă incredibil de ușor de întreținut. Este planta perfectă pentru a lumina un colț plictisitor.

9. Sansevieria (Limba soacrei)

 Foto: House Beautif

Este planta ideală pentru începători. Frunzele sunt lungi și foarte decorativă.  Sansevieria într-un vas elegant, așezat solitar, în grupuri sau în compoziție cu alte plante  creează un ambient elegant în locuințe și birouri.

10. Euphorbia trigona (Cactus cu trei muci)

 

Foto: House Beautif

Îndrăgit pentru creșterea rapidă și luxuriantă, ușor de întreținut. Este o plantă suculentă, iubitoare de soare și căldură. Este planta atractivă a spațiilor mari.

+1. Ficus Altissima

Foto: Bloomscape

Dacă sunteți pasionați de plante mari: ”Ficus altissima va fi popular anul viitor ca o alternativă la Ficus lyrata super-trendy”. Zice Joyce Mas experta de la Bloomscape. 
Este o plantă elegantă, cu frunze catifelate. Este iubitoare de lumină. Ideal pentru spații mari.

 

 

 

Sus